Biti človek – skozi glas

12. 11. 2020

V Pegazov dom smo prejeli pismo iz Nove KBM: Ob zavedanju, da je leto 2020 posebno, predvsem z vidika premagovanja ovir, povezanih z virusom COVID-19, je skupina sodelavcev (poimenovali so se The Victorious Owls) pripravila Projekt ''Biti človek – skozi glas '', ki je namenjen domovom starejših občanov, rehabilitacijskim centrom, varnim hišam in bolnišnicam… ranljivim skupinam naše družbe, ki je ostala brez rednih fizičnih stikov s svojimi najbližjimi, odtegnjene so jim tudi ostale dejavnosti.

V projektu smo brali pesmi slovenskih pesnikov, v zaključek pa dodali še veselo narodno pesem. Zavedamo se pomembnosti medgeneracijskega povezovanja, zato smo k branju povabili tudi dve zelo mladi bralki, da bi še močneje ozavestili družbeno odgovornost. Pesmi smo opremili z izpisanim besedilom, v zavedanju, da so med nami tudi slušno prizadeti ljudje. Vezno besedo je bral Boštjan Romih. Prosimo vas, da s projektom seznanite vaše varovance ter bolnike, za katere ocenjujete, da bi jim poslušanje, ali branje pesmi, polepšalo nekaj minut dneva, ali pa si sami polepšate naporen delavnik.

Preberite nekaj vtisov stanovalk in stanovalcev:

Marija Plemenitaš: »Zelo lepo je bilo poslušati znane avtorje in pesmi. Žal skoraj nič ne vidim, a kar sem slišala je prekrasno. Kakovostni posnetki so me spomnili tudi na pesniške talente moje stare mame in mame.«

Bračun Angela: »Kakšni lepi teksti in fotografije. Veste, bila sem učiteljica in mi to veliko pomeni. Hvala.«

Silvo Kovačič: »Najbolj všeč mi je bila pesem Pojdem na Štajersko.«

Marija Bonča: »Polepšali ste mi dan, hvala. Prikazana je lepa pokrajina in lepe, znane pesmi.«