• Aktualno
 • Projekti
 • Dogodki

  Stran 95 od 105 (Vseh vnosov: 1250)

  Koncert otrok iz Glasbene šole Rogaška Slatina

  8. maj 2008

  V četrtek, 8. maja 2008, so stanovalce Pegazovega doma razveselili učenci iz Glasbene šole Rogaška Slatina. Od najmlajših do največjih, ki zaključujejo glasbeno šolo z letošnjim letom.

  Sveta maša s celjskim škofom dr.Antonom Stresom

  25. april 2008

  Za duhovno oskrbo je v Pegazovem domu zelo dobro poskrbljeno. Tako se lahko vsakdo, ki izrazi željo udeležuje raznih verskih aktivnosti. Pegazov dom je praznoval 2. obletnico ustanovitve in g. Janez Novak, ki izvaja duhovno oskrbo nas je razveselil z novico, da bo 25. aprila pri nas maševal celjski škof mnsr. dr. Anton Stres. Bili smo zelo počaščeni.

  Predstavitev območnega društva invalidov

  21. april 2008

  Glede na zastavljene cilje v projektu Občina Rogaška Slatina po meri invalidov je bila 21. aprila predstavitev Območnega društva invalidov stanovalkam in stanovalcem Pegazovega doma. Zbrane sta nagovorila predsednik društva invalidov Andjelko Bendelja in blagajničarka Ružica Anderlič.

  Sprehod do pivnice mineralnih vod in ogled razstave otroške likovne ustvarjalnosti

  16. april 2008

  Iz vrtca Rogaška Slatina smo prejeli prijetno povabilo na razstavo otroške likovne ustvarjalnosti, ki je v pivnici mineralnih vod. V sredo, 16. aprila smo se odpravili na dolg sprehod oz. vožnjo po, s cvetočimi gredicami in dišečimi grmički, obdani promenadi in parku in čeprav je aprilsko vreme muhasto smo uspeli ujeti nekaj sončnih žarkov.

  Mongolija

  9. april 2008

  V sredo, 09.04. smo se v velikem številu zbrali in pozorno prisluhnili predstavitvi Helene in Matjaža Čampe o Mongoliji. Nista običajna turista, ki bi iskala luksuzne hotele in bleščeče destinacije, ampak so jima zanimive drugačne dežele in ljudstva, ki živijo odmaknjeno od civilizacije in v tesnem stiku z naravo.

  Praznovanje 2. obletnice v Pegazovem domu

  4. april 2008

  V petek, 4. aprila, smo v Pegazovem domu praznovali 2. obletnico delovanja. Natanko pred dvemi leti smo v dom sprejeli prve stanovalce in do danes dosegli kar smo si začrtali.

  Materinski dan v Pegazovem domu

  27. marec 2008

  25. marec je posvečen mamam, babicam in prababicam, zato je dom napolnil otroški živ žav. Prišli so otroci treh skupin iz Vrtca in nam popestrili prvi dan po velikonočnih praznikih.

  Bela velika noč

  23. marec 2008

  V Pegazovem domu smo se dlje časa pripravljali na letošnjo zgodnjo, belo veliko noč: izdelovali smo razne dekoracije…,

  Nastop vokalne skupine Freya

  21. marec 2008

  Dan po Gregorjevem so se nam predstavili člani in članice vokalne skupine Freya iz Šmarja pri Jelšah pod vodstvom mlade in sposobne Martine Rančigaj. Tokrat štiri pevke in štirje pevci, od skupno štirinajstih, ki v tej zasedbi pojejo štiri leta, tudi od skupno štirinajstih.

  Marec v Pegazovem domu

  19. marec 2008

  V mesecu marcu je Pegazov dom prepleten s številnimi dogodki, običaji. Poleg izdelovanja butar in obsežnih priprav na Veliko noč se je zvrstilo veliko nastopov in obiskov na čast praznikov žensk v mesecu marcu.

  Ergonomija v zdravstevni negi

  14. marec 2008

  V Pegazovem domu smo se odločili, da za zaposlene na področju zdravstvene nege organiziramo dvodnevno učno delavnico na temo Tehnike dvigovanja in premeščanja oskrbovancev. Raziskave v svetu so pokazale, da ima negovalno osebje pogostejše bolečine in več poškodb hrbtenice kot zaposleni v drugih poklicih. Naše delo je namreč pretežno stoječe, z veliko hoje, prisiljene drže, ponavljajočih se gibov, sklanjanja, vključuje pa tudi veliko premeščanj in prenašanj oskrbovancev, odvisnih od naše pomoči.
  Stran 95 od 105 (Vseh vnosov: 1250)