Dogodki

Stran 100 od 103 (Vseh vnosov: 1225)

Prva obletnica Pegazovega doma

10. april 2007

Pegazov dom je 3.aprila 2007 praznoval svoj prvi rojstni dan. Pred letom dni, natanko 3.aprila 2006, smo sprejeli prve stanovalke.

Prva obletnica Pegazovega doma

6. april 2007

3.aprila je poteklo leto dni, odkar je Pegazov dom v Rogaški Slatini sprejel prve stanovalce. Na slovesnost ob prvi obletnici so med drugimi povabili tudi ministrico za delo, družino in socialne zadeve Marjeto Cotman.

Zadovoljni ob prvem rojstnem dnevu

6. april 2007

Pred enim letom so v Pegazovem domu v Rogaški Slatini sprejeli prve stanovalce. Tako so začeli orati ledino novejšega koncepta oskrbe v domovih za starejše, ki omogoča bivanje stanovalcev v manjših skupinah.

Ministrica v Pegazovem domu

4. april 2007

Kar celo desetletje so v Rogaški Slatini načrtovali graditev doma za starejše občane, pred letom pa sta načrt le uresničila ljubljanska družba Comett domovi in slatinska občina.

Več o nastanku imena Pegazov dom

4. april 2007

Ime je tesno povezano z zgodovino Rogaške Slatine in kot simbol pomeni vrelec vode oziroma energije. Za Pegazov dom to pomeni vrelec življenjskih izkušenj in modrosti.

Marčevski dogodki

23. marec 2007

V mesecu marcu je podarjenih veliko šopkov, izrečenih veliko lepih besed, ki so namenjene ženskemu spolu. S tem seveda ni prav nič narobe, le da vsako leto ponovno izrazimo željo, da bi bilo več takih dni v letu. Pa so?

Kaj je demenca?

9. marec 2007

Strokovna doktrina na področju dela s starejšimi osebami zahteva dobro poznavanje pojava demence in prilagojenih metod pri oskrbi in negi dementnih oseb v domači ali v institucionalni obliki.

Pustovanje

23. februar 2007

Res je prima ha, ha, ha, ker nihče me ne pozna! Pust. Čas za sprostitev, domišljijo in domiselnost. Čas, da tudi mi preženemo milo zimo in odpremo vrata pomladi.

Pozimi pa rožice cveto

16. februar 2007

Na skupini ročnih del smo se (na)učili izdelave rož iz krep papirja, poslikovali vaze, imeli delavnico osnov oblikovanja gline in pričeli z izdelavo pustnih mask.

Veseli januar

26. januar 2007

»Pomladne januarske« popoldneve so nam s petjem popestrili Cerkveni pevski zbor ter Pegazove muze. Ana Četkovič Vodovnik je vodila razgovor o tem...

Da se ne bi ponovil primer grafične zbirke

25. januar 2007

Umetniška dela, ki sta jih Pegazovemu domu darovala Vasilij Četković - Vasko in Ana Meglič, bodo, če bo dom prenehal delovati, postala last občine Rogaška Slatina.
Stran 100 od 103 (Vseh vnosov: 1225)