10. obletnica Pegazovega doma

7. 4. 2016

7. aprila je Pegazov dom obeležil 10 let svojega delovanja. 

Na prireditvi je direktorica doma Kristina Kampuš povzela dogajanje v tem obdobju, od začetkov, ko je dom oral ledino na področju varstva starejših po konceptu gospodinjskih skupnosti, vsebin in dosežkov, ki so se v vseh letih dodajali domskemu življenju  ter se ob koncu zahvalila vsem zaposlenim, vsem sponzorjem in  donatorjem. Z zbranimi sredstvi naj bi v letošnjem letu nabavili napravo Motomed Letto, ki bo namenjena gibalni terapiji stanovalcev v ležečem položaju s funkcijo razgibavanja nog.

Zbrane sta nagovorila tudi lastnik podjetja Comett domovi Matjaž Čampa, župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič in predsednik skupščine SSZS, Samo Beričič.

Kako je bilo pred 10 leti in kako je živeti v Pegazovem domu pa je lepo povedala ga. Božena Bofulin, ki je v Pegazovem domu stanovalka od prvega dne odprtja doma.

V spremljajočem programu je zapel domski pevski zbor, sestavljen iz stanovalcev in zaposlenih, brata Drofenik, Matija na klavirju in Lovro na violončelu ter glasbeni gost Oto Pestner.

Pogostitev je sestavni del praznovanja. Naši kuharji in kuharice so se ob tej priložnosti še posebej izkazali.

Zaradi prostorske stiske so stanovalci prireditev neposredno spremljali na TV v svojih skupinah, pred prireditvijo pa so jih na skupinah obiskali in jim zaplesali plesalci otroške folklorne skupine iz Kostrivnice.

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

Desktop5.jpg
Retro permakultura za manj demence